Yrityksen ALV-palautus | Front Kasvurahoitus
20.5.2020 | Front Kasvurahoitus | Päivitetty 20.5.2020 04:48

Yritys voi hakea arvonlisäveroja takaisin

Yritys voi pyytää kesäkuussa vuoden 2020 tammi-, helmi ja maaliskuussa maksamiaan arvonlisäveroja takaisin. ALV-palautus on laina, jolloin yrityksen pitää maksaa takaisin ALV-palautukset korkojen kanssa. Lainan korko on 3%.

Maksujärjestelypyyntöjen käsittely alkaa kesäkuussa

Yritys voi pyytää alkuvuonna 2020 maksamiaan arvonlisäveroja takaisin. Käytännössä yritys tekee maksujärjestelypyynnön ja maksaa palautetun arvonlisäveron myöhemmin takaisin Verohallinnolle maksujärjestelyn kautta. Pyynnön maksujärjestelystä voi tehdä helpoiten OmaVerossa 26.5. alkaen.

Kyseessä on laina, eli yrityksesi ei saa pitää palautettavia maksuja. Maksujärjestelyssä yritys sitoutuu maksamaan arvonlisäverot myöhemmin takaisin Verohallinnolle osana maksujärjestelyä.

Maksujärjestelyssä veroille lasketaan 3 prosentin viivästyskorko alkuperäisestä eräpäivästä alkaen.

Mikäli yritys on jo aiemmin hakenut maksujärjestelyä ja haluat nyt täydentää sitä arvonlisäverojen palauttamispyynnöllä, sinun pitää tehdä uusi maksujärjestelypyyntö viimeistään 15.6.2020.

Lisätietoa verohallinnon sivuilta

https://vero.fi/tietoa-verohallinnosta/uutishuone/uutiset/uutiset/2020/koronatilanne-yritys-voi-hakea-arvonlis%C3%A4veroja-takaisin-ja-maksaa-ne-my%C3%B6hemmin/

Päivittyvä ja ajantasainen tilanne koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan häiriöistä sivustollamme
https://www.kasvurahoitus.fi/korona-opas

Oletko lukenut jo nämä?

Kiinnostuitko yrityslainasta?

Pyydä maksuton lainatarjous ja saat yritykselle räätälöidyn lainatarjouksen viipymättä. Temme lainatarjouksen tyypillisesti jo tunnissa.

Saat tarjouksen tiedot sähköpostitse ja lainatarjous on tarkasteltavissa ja hyväksyttävissä lainaportaalissamme. Tarjouksen hyväksymisen jälkeen laina siirretään yrityksen tilille aina välittömästi.


Hae yrityslainaa